FÖRSTÅ,  STÖTTA,  STÄRK

Bipolär, navigera tillsammans

En kurs för anhöriga till personer med bipolär sjukdom

Har någon du är nära drabbats av bipolär sjukdom? Vill du lära känna bipolariteten för att försöka förstå vad den innebär?
- Då är den här kursen för dig!


Som anhörig till någon med bipolär sjukdom kan det vara svårt att hantera den berg-och-dalbana som sjukdomen skapar. Du kan känna dig hjälplös och önska att du hade verktyg för att stötta din närstående när energin är antingen alltför hög eller helt borta. Kanske har din närstående inte accepterat sjukdomen eller saknar sjukdomsinsikt.

Ett annat problem som anhöriga står inför är stigmat kring psykiska sjukdomar. Det påverkar både dig och din närstående och kan leda till att ni undviker att öppet prata om sjukdomen, vilket kan skapa avstånd mellan er och er omgivning. Helt i onödan!

Vill du:

✔️ förstå symptomen bättre genom att lära dig mer om sjukdomen?

✔️ öppet kunna prata om bipolaritet i familjen och bekantskapskretsen för att vara ett stöd och främja en ökad känsla av samhörighet och trygghet i familjen?

✔️ få verktyg och strategier för att stärka din närstående att må så bra som möjligt mellan skoven?

Bipolär sjukdom är ofta missförstådd. I den här webbkursen får du värdefull kunskap om din närståendes diagnos. Det hjälper er i vardagen och underlättar för att se tidiga tecken på nya skov.

Lär dig om symptomen på bipolär sjukdom och varför det kan kännas svårt att acceptera diagnosen.

Ta reda på vad som är tidiga tecken på skov för din närstående.

Kunskap river ner stigmat. Bli ett stöd genom att skapa en öppenhet mellan er.

Lär dig hur Mejvård hjälper mellan skoven och hur du kan stödja din närståendes mejvårdsresa.

Anmälan till kursen är öppen!

Kursen är webbaserad och du går den i din egen takt.

Ditt pris

1495:-


Som anhörig har du en betydelsefull roll när det kommer till att stödja någon som lever med bipolär sjukdom – din närvaro är ovärderlig. Genom att fördjupa din förståelse för bipolariteten kan du erbjuda stöd och pepp och tillsammans kan ni navigera för att stärka din närstående.

För mig var det svårt att berätta för omgivningen när jag fick diagnosen bipolär typ 1. Orden fastnade i halsen. Skammen åt nästan upp mig inifrån. Därför kändes det viktigt att till slut lätta på locket. Att ta av den skyddsrustning jag tagit på mig och sluta lägga energi på att skämmas.

Historiskt sett har många kämpat med skam och stigmatisering långt före oss och det är dags att bryta det mönstret. Genom att lära mer och genom öppen dialog kan vi tillsammans göra skillnad!

Ett skov är allvarligt och oerhört påfrestande men det är mellanrummet däremellan vi kan ta tillvara på.

Jag trodde själv att det krävdes något revolutionerande för att må bra mellan skoven, men det finns enkla verktyg att använda i vardagen för att skapa ett bra liv. Att ha stöd och uppmuntran från en anhörig är ovärderligt!

VAD ÄR MEJVÅRD?

5 grundpelare att luta sig mot

Mejvårdsmetoden™ är det mest effektiva sätt jag vet för att skapa enkla vanor som hjälper oss att må bra mellan bipolära skov. Vanor som håller i längden. Grundpelarna är:

✔️ Rörelse - som gör oss pigga.
✔️ Bränsle - som gör oss glada.
✔️ Själsligt - må bra inifrån och ut.
✔️ Göra - meningsfull sysselsättning.
✔️ Vila - återhämtning, paus.

Kursens innehåll

Bipolär, navigera tillsammans är en onlinebaserad kurs för dig som är anhörig och vill förstå bipolariteten mer, ge stöd och stärka din närstående. Du går kursen i din egen takt och det här ingår:

VIDEOLEKTIONER
ljudfiler att lyssna till på promenaden
ÖVNINGAR OCH PRAKTISKA UPPGIFTER ATT JOBBA MED
ARBETSBÖCKER (PDF) DÄR DU REFLEKTERAR 
MALLAR & CHECKLISTOR SOM HJÄLPER ER I VARDAGEN
4 VECKOBREV MED PEPP & SUPPORT PÅ VÄGEN

Anmälan till kursen är öppen!

Kursen är webbaserad och du går den i din egen takt.

Ditt pris

1495:-


FAQ - Frågor & Svar

Den här kursen har premiär den 1/11 2023 men du väljer själv när du vill påbörja lektion 1, du behöver inte känna dig bunden till startdatumet.

Kursen sker digitalt (online) i en kursportal här på bipolär.se som du får en personlig inloggning till när du genomför köpet. Kursmaterial läggs upp i kursportalen i form av videolektioner, checklistor, övningar mm lektion för lektion from 1 november.

Under 4 veckor får du ett veckobrev med pepp & support på vägen.

Du har tillgång till kursportalen från internetuppkopplad dator, surfplatta eller mobil. Materialet i kursen får inte kopieras eller delas och din inloggning är bara för dig som köpt kursen.

Du har tillgång till kursen i 6 månader från det att kursen startar.

Webbkursen vänder sig till dig är anhörig till någon som har bipolär sjukdom och vill vara ett stöd. Du lär dig mer om sjukdomen och får stödjande verktyg. Självklart har vi som är drabbade ett eget ansvar för vårt mående men för dig som vill och kan vara ett stöd är det oerhört hjälpsamt.

Har du själv diagnosen och vill lära dig mer om den kan den här kursen också vara för dig. Det finns även en fördjupande kurs om Mejvård här »

Du går kursen i lugn och ro hemma i din egen takt.

Du har tillgång till kursen under 6 månader från det att kursen startar.

Hör av dig till mig på hej@bipolar.se eller skicka DM på Instagram @jenny_bipolar.se så pratar vi ihop oss.

Anmälan till kursen är öppen!

Kursen är webbaserad och du går den i din egen takt.

Ditt pris

1495:-


MELLAN SKOVEN  BIPOLÄR.se