Webbkurs

"Rita upp en karta att navigera efter i vardagen"

Bipolär, må bra mellan skoven

För dig som vill ta de små stegen som gör den stora skillnaden!


Jag förstår om du tycker att diagnosen påverkar dig negativt. Det kan kännas som att det behövs en mirakelkur för att göra livet bättre, för det är en allvarlig sjukdom med svåra skov.

Men, i mellanrummet mellan de bipolära skoven kan vi skapa vanor som ger oss hoppfullhet och livsglädje. Vi kommer alltid ha ögonblick där vi känner tvivel och får tankar som dränerar oss på energi, men medvetenheten om att du kan ta dig upp på vägen igen hjälper dig att ta de små stegen. Stegen som tillsammans gör den stora skillnaden som är skillnaden.   

Du behöver vanor att luta dig mot som hjälper dig i vardagen. Strategier anpassade efter dig. Du är den viktigaste personen i ditt liv och du kan påverka hur du mår mellan skoven.

Så du har ett val. Antingen kan du låta diagnosen begränsa dig. Eller så väljer du att omfamna vad det innebär att leva med bipolaritet och göra allt du kan för att skapa enkla och goda vanor som hjälper dig att må bra mellan skoven.

Jag visar dig enkla verktyg och strategier att använda till vardags för att må bra mellan skoven och ta vara på tiden, livet. Skapa den förändring du längtar efter med en egendesignad mejvårdsplan.

Bli medveten om vad just du behöver göra för att må bra mellan dina bipolära skov.

Hitta enkla rutiner som är hjälpsamma för dig i din vardag.

Skapa en plan för att hushålla med din energi och skapa balans.

Ta de små stegen som sätter dig i rörelse och skapar ny kraft.

Jag heter Jenny Sandfors. När jag fick diagnosen bipolär sjukdom trodde jag att livet för alltid skulle vara fyllt av mörker och ett liv utanför arbetsmarknaden. Men, jag hade så fel.

Den självkänsla, självkärlek och livslust jag kände under ett maniskt skov gjorde mig nyfiken på vad livet egentligen kan erbjuda. Det ledde mig in på en personlig utvecklingsresa.

Behövde något mer än medicinering och längtade varje dag efter livsglädje. Jag gav mig ut på en resa in i mig själv. På andra sidan av den mörka tunneln väntade ett liv i balans.

Jag har utforskat, mött min egen rädsla och testat olika verktyg och metoder. Strategierna finns nu formulerade i 5 grundpelare som jag kallar mejvårdsmetoden.

Jag har insett hur viktigt det är att styra sig själv inifrån och inte låta omvärlden styra. Sluta kämpa för att passa in i mallar och normer som inte är gjorda för en själv.

Att luta mig mot grundpelarnas strategier hjälper mig att må bra mellan skoven och jag vet vad jag behöver göra i olika situationer för att ta hand om mig.

DIN PLAN FÖR MEJVÅRD

5 grundpelare att luta dig mot

Mejvårdsmetoden är det mest effektiva sättet jag vet för att skapa enkla vanor som hjälper dig att må bra mellan bipolära skov. Vanor som håller i längden, som är anpassade efter dig och din vardag. Grundpelarna är:

  • Rörelse som gör dig pigg.
  • Bränsle som gör dig glad.
  • Själsligt - må bra inifrån och ut.
  • Göra - meningsfull sysselsättning.
  • Vila - återhämtning och balans mellan att göra och vila.

Det här ingår i kursen

Skapa den förändring du längtar efter med en egendesignad mejvårdsplan.
Följ stegen i de 5 grundpelarna och implementera nya vanor på dina villkor.

DESIGNA DIN MEJVÅRDSPLAN
FÖRELÄSNINGAR ONLINE
WORKSHOP DÄR DU jobbar PRAKTISKT
WORKBOOK 
MALLAR & CHECKLISTOR
support via mejl i
8 veckor

FAQ - Frågor & Svar

Kursen sker digitalt (online) i en kursportal här på bipolär.se som du får en personlig inloggning till när du genomför köpet. Du får tillgång till lektionerna i kursen direkt och kan själv välja när du vill gå dem. Du får tillgång till kursen i 6 månader. Kursmaterial läggs upp i kursportalen i form av videofilmer och PDF:er, lektion för lektion.

Du behöver en Internetuppkopplad dator, läsplatta eller mobil för att kunna gå kursen. Du behöver implementera nya rutiner i ditt liv för att få resultat. Materialet i kursen får inte kopieras eller delas och din inloggning är bara för dig som köpt kursen.

Nej, under ett skov behöver vi ofta hjälp från sjukvården. Kursen handlar om att ta steg för att må så bra som möjligt mellan skoven. Att hitta sina verktyg för att må bra är ingen quick fix. Vi behöver jobba långsiktigt och skapa en medvetenhet om vad vi behöver göra för att bli vår bästa version.

Nej, den typen av hjälp får vi från sjukvården.

Om du inte är beredd att göra uppgifterna, avsätta tid för dig och ditt mående. Om du är nöjd med enbart medicinering och egentligen inte vill ta stegen för att långsiktigt satsa på dig och din psykiska hälsa.

Webbkursen vänder sig till dig som har bipolär sjukdom och vill börja ta stegen för att må bättre mellan skoven. Du behöver ta eget ansvar och vara beredd att avsätta tid för dig själv. Är du anhörig kan du gå kursen för att få stödjande verktyg. Du går kursen i lugn och ro hemma i din egen takt.

Du har tillgång till kursen under 6 månader.

Kursen startar i oktober 2021. Ställ dig på väntelistan så blir du först ut att få mer information och detaljer när det närmar sig kursstart. Varmt välkommen!

JAG VILL STÄLLA MIG PÅ VÄNTELISTAN

Till sist! Kom ihåg att det aldrig är för sent, kört eller omöjligt att börja om, prova något nytt eller hitta vanor som tar dig framåt. Att leva livet inifrån och ut gör skillnad. Det är du värd <3

Varma hälsningar
från Jenny Sandfors

MELLAN SKOVEN  BIPOLÄR.se