Bipolär, tillsammans mellan skoven

Upptäck hur du kan ta vara på tiden och livet utan att gå och oroa dig för nästa skov. Skapa en vardag där du mår bra och kan göra de saker du vill göra även med bipolär sjukdom.

Medlemstjänsten blir kurser from HT-2023.
Kika under KURSER i huvudmenyn så finner du aktuella kurser där.
Välkommen :-)

Skriv upp dig på väntelistan så hör jag av mig när anmälan till medlemstjänsten öppnar nästa gång.

Ett par tre gånger per år öppnar medlemstjänsten för nya medlemmar. Just nu jobbar vi för fullt med mejvård inne i medlemsportalen. Vill du ha ett mejl när dörrarna öppnar nästa gång? Skriv upp dig här:

Det är vanligt att känna hopplöshet inför framtiden när man lever med bipolär sjukdom. Energin kan vara låg och saker som tidigare varit roliga känns mest betungande. Men det behöver inte vara så.

Nu har jag levt 8 år med diagnosen bipolär sjukdom typ 1 och jag har hittat vanor som hjälper mig att må bra mellan skoven. Nu kan jag leva mitt liv som jag vill ha det. Och det är möjligt för dig också.

För att hjälpa dig som inte tycker att medicinen är hela lösningen har jag som ett komplement skapat Mejvårdsmetoden. Du får tillgång till alla delar i medlemstjänsten Bipolär, tillsammans mellan skoven.

Kanske har du börjat gå promenader eller försökt skapa en bättre relation till dig själv och det har fungerat någon vecka och sedan har du hamnat tillbaka i samma spår utan att ha fått den förändringen du ville ha.

Det är svårt att ändra våra vanor men inte omöjligt. Forskning visar att vi har lättare att göra förändringar när vi gör dem tillsammans med andra som redan gör det vi vill göra.

Du kan leva ett fullvärdigt liv på det sätt du vill även med bipolär sjukdom. När jag först fick diagnosen kändes det som en slutstation men det visade sig vara början på en ny resa. Idag driver jag ett för mig framgångsrikt eget företag och jag har energi över för min fantastiska familj. Två saker jag under lång tid inte trodde var möjliga.

- Vad är det du vill ha men som känns omöjligt för dig?
Mejvårdsmetoden innehåller bara saker du lätt kan få till i din egen vardag. Men det räcker inte med att veta vad vi ska göra. Utmaningen är att fortsätta göra det vi vet att vi behöver, för att må bra över tid. Och det får du hjälp med i den här medlemstjänsten. Det blir så mycket lättare att få hjälpsamma rutiner på plats tillsammans. Du tar stegen framåt månad för månad och vi firar stort som smått. Ta vara på tiden, livet. 

Längtar du efter:

✔️ Vägledning att hitta balans i vardagen?
✔️ Pepp att hålla i hjälpsamma rutiner?
✔️ Skapar- och livsglädje?

Medlemstjänsten är till för dig som vill komma förbi känslan av att vara i klorna på en sjukdom och istället skapa ett liv där du mår bra mellan skoven.

När vi lever med bipolär sjukdom är tiden mellan skoven extra viktig. Bli medveten om vad just du behöver göra för att må bra mellan dina bipolära skov.
Snyggt designat material för balans i vardagen!

Ibland känns det som att inget fungerar, du har redan provat allt för att må bra. Ofta handlar det om att vi behöver hålla i våra rutiner för att få till en skillnad.
Få pepp att fortsätta med hjälpsamma rutiner över tid!

Ta de små stegen som sätter dig i rörelse och skapar ny kraft. Vi gör aktiviteter tillsammans och firar stort och smått.
Kreativa aktiviteter på distans och gemenskap med andra som är på samma resa!

Börja din resa i vår?

Tillsammans mellan skoven!

Om du är som många andra jag möter kanske du känner hopplöshet inför framtiden. Medicineringen gör sin grej, men du behöver något mer för att hitta den ork du tidigare hade för att ta tag i saker och ting.

Jag har också varit där och kände mig frustrerad över att bipolärmedicinen bara laddade halva mitt batteri. På jobbet ville jag känna mig kreativ och få saker gjorda. Mitt liv hade blivit blekare än innan jag blev sjuk.

Till sist hittade jag metoder som tillsammans med medicinen gjorde att jag kunde få tillgång till hela min förmåga igen. Den förmåga jag kände att jag hade men inte kunde få tag på.

Nu vill jag guida dig som vill göra samma resa. Därför har jag sammanfattat mina erfarenheter och insikter i en metod som jag kallar Mejvårdsmetoden, som är grunden för den här medlemstjänsten.

Den består av fem grundpelare som tillsammans ger dig alla delar du behöver för att må bra mellan skoven.

MÅ BRA MELLAN SKOVEN

5 grundpelare att luta dig mot

Mejvårdsmetoden är det mest effektiva sätt jag vet för att skapa enkla vanor som hjälper dig att må bra mellan skoven.

✔️ Rörelse - som gör dig pigg.
✔️ Bränsle - som gör dig glad.
✔️ Själsligt - må bra inifrån och ut.
✔️ Göra - meningsfull sysselsättning.
✔️ Vila - återhämtning, paus.

Om det räckte med att veta vad vi behöver göra för att må bra skulle ingen av oss ha några problem. Eller hur? Utmaningen är att göra det vi behöver över tid. I medlemstjänsten får du pepp, inspiration och påminnelser. Vi gör det tillsammans.

 "Do not lose hope,
please believe
that there are 
a thousand
beautiful things
waiting for you.

Sunshine
comes to all
who feel rain." 

R.m. drake

Vad ingår i medlemskapet?

Tillsammans skapar vi den förändring du längtar efter och skapar nya vanor på dina villkor. Medlemstjänsten är onlinebaserad och det här ingår i ditt medlemskap:

FÖRELÄSNING / WORKSHOP ONLINE varje månad under höst- och vårterminen.
Exempel på teman: självledarskap, mat som gör dig glad, självkärlek, stresshantering, aktuell forskning mm.
MEDLEMSPORTAL med kunskap serverad och snyggt paketerad.
GEMENSAMMA AKTIVITETER på distans och COMMUNITY online i eget forum.
Exempel på aktiviteter: gemensamma promenader på distans, skriva ner delar av din historia, meditationer, intuitiva skrivövningar mm.
ARBETSBÖCKER (PDF), MALLAR & CHECKLISTOR som hjälper dig i vardagen.
VI FIRAR TILLSAMMANS dina steg framåt på fredagar, oavsett om kliven varit små eller stora.
MEDLEMSBREV med pepp, inspiration och info.

Vad bokläsare säger om Mejvårdsmetoden

När jag gav ut boken "Bipolär, fånge i min egen historia - från hopplöshet till livsglädje" hörde många av sig och så här sa några om Mejvårdsmetoden:

 "Jag hade aldrig tidigare tänkt på att mitt självförakt och kroppshat skadar mig och ger mig stress på insidan. 

Jag vill ha hög vikt på själsliga grundpelaren i mejvården." 

Johanna

"Jag tyckte boken var jättebra och tänker nu ofta på mejvård varje dag.

Kände igen mycket som du skrev och det känns skönt att veta att man inte är ensam om denna ibland jobbiga sjukdom."

Kristina

"Mycket av det du beskrivit och dina 5 grundpelare är hjälpsamma för oss alla.
 
Jag har den största respekt för bipolär sjukdom och vet utifrån andras erfarenheter hur viktigt det är att hitta de strategier som hjälper för att hitta tidiga varningstecken och bibehålla balans i tillvaron."


Eva

Jag tycker medlemstjänsten är jättebra. Den var bra från början men blir ännu bättre månad för månad. Den växer ju mer jag kommer in i "tänket".

J Lind, medlem som starten 2022

FAQ - Frågor & Svar

"Tillsammans mellan skoven" är en medlemstjänst - ett medlemskap / abonnemang - för personer med bipolär diagnos. Vi jobbar tillsammans med hjälpsamma aktiviteter och skapar hållbara rutiner för att må bra mellan skoven.

Skillnaden mellan en kurs och en medlemstjänst är att kursen varar en viss period medan du i medlemstjänsten får stöd, pepp och nytt material månad efter månad. Rutiner som upprepas blir till vanor.

Under höst- och vårterminen ses vi online i live föreläsningar och workshops och då och då kommer experter att bjudas in på olika sätt. Träffarna spelas in så du kan se i efterhand om du inte kan vara med live. Vi kommer göra gemensamma aktiviteter på distans.

Du får en personlig inloggning till en medlemsportal här på bipolär.se när du genomför köpet. Material läggs upp i medlemsportalen i form av självstudiematerial som arbetsböcker, checklistor, övningar mm månad för månad. Inspelningar från live träffar kommer också samlas här.

Varje månad får du ett medlemsbrev med pepp & support på vägen samt påminnelser om vad som händer i medlemstjänsten framöver.

Du kommer få inbjudan till en privat onlinegrupp (community liknande Facebookgrupp fast i vår medlemsportal) där vi firar de små stegen vi tar framåt, oavsett hur små de kan verka! De är de små stegen som tillsammans gör den stora skillnaden, som är skillnaden! Det är värt att uppmärksammas.

Du har tillgång till medlemsportalen från internetuppkopplad dator, surfplatta eller mobil. Du behöver implementera nya rutiner i ditt liv för att få resultat. Materialet i medlemsportalen får inte kopieras eller delas och din inloggning är bara för dig som köpt medlemskap.

Medlemstjänsten håller dörrarna öppna för nya medlemmar ca 2-3 gånger om året. Om dörrarna är stängda just nu kan du skriva upp dig på väntelistan så får du en bonus och info först av alla när nästa öppning är på gång.

Nej, under ett skov behöver vi ofta hjälp från sjukvården. I den här medlemstjänsten fokuserar vi på tiden mellan skoven. Vi kommer inte heller att fokusera på medicinering, den hjälpen får vi från vår läkare.

Däremot är det värdefullt att sätta hjälpsamma rutiner och vanor på plats MELLAN skoven. Då blir det lite lättare att hålla fast i vanorna även under ett skov.

Det finns två medlemsplaner:

Månadsplan - ingen bindningstid  
Väljer du månadsmedlemskap betalar du månad för månad och kan när som helst säga upp ditt medlemskap, men redan inbetalda månadsavgifter kan du inte få tillbaka.  

Årsplan - få 12 månader betala för 10 - Ett års bindningstid
Väljer du årsmedlemskap förbinder du dig på 12 månader, men betalar endast för 10 månader. Avgiften dras automatiskt från ditt kort på årsbasis. Skulle du ångra köpet under de första 30 dagarna kan du avsluta prenumerationen och betalar då endast för en månad. Hör enkelt av dig till mig på hej@bipolar.se isåfall.  

Vill du betala med faktura går det bra för årsmedlemskap (ej månad för månad).  

Uppsägning av abonnmanget görs enkelt inne i medlemsportalen.  

Och du, även om priset för medlemstjänsten höjs vid varje öppning kommer du behålla ditt pris så länge du är medlem.

Medlemstjänsten - Tillsammans mellan skoven - vänder sig till dig som har bipolär sjukdom och vill börja ta stegen för att må bättre mellan skoven. Du behöver ta eget ansvar och vara beredd att avsätta tid för dig själv. Tillsammans tar vi stegen framåt.

Hör av dig till mig på hej@bipolar.se eller skicka DM på Instagram @jenny_bipolar.se så pratar vi ihop oss.

Jag är själv med i ett par medlemstjänster och det är en enorm styrka att ha det här nätverket online i både med- och motgångar. Varma människor, kunskap serverad, en trygg miljö och någon att fira sin resa med. Kom i kontakt med medlemstjänster första gången för ca 8 år sen då jag gick med i Shine your light sisterhood där 500 kvinnor samlats för att ta hand om sitt inre. Idag är jag med i medlemstjänsterna Solopreneurerna och The Inner Circle där har jag lärt mig massor om att skapa en egen medlemstjänst och samtidigt lärt känna fantastiska entreprenörer som blivit mina vänner. Förra hösten blev jag antagen till Googles inkubator för att utveckla idén om en medlemstjänst för dig med bipolär sjukdom och fick där massor av hjälp av olika experter för att ta idén från dröm till verklighet.

Bli medlem

Webbkursen är stängd för den här gången

Men du, ställ dig på väntelistan så får du förtur till info (+ en fin bonus) när dörrarna öppnar igen till våren 2022.

Till sist! Kom ihåg att det aldrig är för sent, kört eller omöjligt att börja om, prova något nytt eller hitta vanor som tar dig framåt. Att leva livet inifrån och ut gör skillnad.
Du är viktig för dig!

Varma hälsningar
från Jenny Sandfors

MELLAN SKOVEN  BIPOLÄR.se